Ryhmäliikunta-sisällöt

 

Ryhmäliikuntapalvelut – Aerobic (yleisnimi-ja sen eri variaatiot) on kuntoliikuntaa ja siinä harjoitetaan vartalon eri lihasryhmiä monipuolisesti ja parannetaan hapenottokykyä rytmikkäästi musiikin tahdissa. Aerobic on aerobista liikuntaa eli energia tuotetaan happea käyttämällä (anaerobinen liikunta käyttää lihasten omia energialähteitä).

Aerobicin tavoitteena on kaikkien kunto-ominaisuuksien harjoittaminen, virkistyminen, mielihyvän tuottaminen ja rentoutuminen. Aerobic kehittää koordinaatiota, kiinteyttää, lisää kestävyyttä, vähentää stressiä, antaa haasteita ja hyvää oloa, joka tekee siitä kivaa!

 

Sisältökuvaukset + käytännön infoa

 

 

 INFOA JUMPPAAJILLE! 

Varusteet: Juomapullo, hikipyyhe, rennot treenivaatteet tai aerobic-asusteet (oman maun mukaan) ja tanssilenkkarit tai aerobic-jalkineet, mutta ei mustapohjaisia jalkineita - kiitos! 

Huom! Jumpalle voit tulla ilman ilmoittautumista, mutta paikkoja on rajoitetusti ja varman paikan saat kun...

HUOM! SITOVAT ILMOITTAUTUMISET PUH/TEKSTARI 041-5077919/ FACEBOOK/ PAIKAN PÄÄLLÄ NIMILISTAAN. Tietysti voit tulla jumppaan myös ILMAN ilmoittautumista, mutta paikkoja on rajoitetusti. PERUMISET VIIMEISTÄÄN EDELLISENÄ ILTANA klo 20.00 mennessä, muutoin veloitetaan kertamaksu. Puh./tekstari (koko nimi+puh).

TUNNIT PIDETÄÄN KUN OSALLISTUJIA ON VÄHINTÄÄN 4.

BOXBIC (potkunyrkkeily) - Hapenottokykyä ja koko vartalon hallintaa kehittävä tunti, johon on yhdistetty mm. nyrkkeilyn ja kickboxin tekniikoita. Liikkeet yhdistellään aerobic-sidosaskelin. Tunti on haastava ja tuo vaihtelua harjoitteluun; vartalon kierrot, eri liikeketjut ja vaihtelevat rytmitykset iskujen ja potkujen muodossa. Nyrkkeilyn perustekniikat käydään läpi. Sopii kaikille.

 
LAVIS-ohjelma sisältää: humppaa, jenkkaa, salsaa, rumbaa(tulossa), polkkaa, sambaa, paso doblea, foksia(tulossa), jiveä, cha cha:ta, rokkia(tulossa), tangoa(tulossa), charlestonia, diskoa=piriste, valssia!
 
KIINTEYTYS-MIX-tunti kehittää aerobista peruskestävyyttä ja kiinteyttää. Korostetaan liikkumisen iloa helpoilla perusliikkeillä. Musiikkina 80-90-2000-luvun iskelmää, poppia. Monipuolista ja menevää, sisältäen mm. aerobiccia, steppiä ja nyrkkeilyä ym......! Lämmittely n.5-10 min, aerobinen osuus 15-25 min, lihaskunto-osuus 10-25 min, palauttava venyttely n. 5-7 min
  • HIIT- tulee sanoista “High interval intensity training”. Tehokas lihaskuntoa, kehonhallintaa ja aerobista kestävyyttä kehittävä, intervalli-tunti. Keskitytään helppoihin perusliikkeisiin ja nostetaan syketasoa reilusti. Tunnelma energinen ja haastava - otat itsestäsi kaiken irti! Tunnilla tehdään lihaskuntopattereita ja sykkeen kohotuksia - myös pariharjoituksia.

  • Body-tunnilla treenataan koko kroppa (päälihasryhmät ja myös keskivartaloa) läpi käyttäen apuna mm. step-lautoja, käsipainoja ja kuminauhoja sekä kehonpainoa – treenataan monipuolisesti yhdistelemällä lihasryhmiä ja näin myös liikkeiden vaikuttavuus ja tehokkuus lisääntyy. 

  • Circuit Training - Kiertoharjoittelutreeni, jossa yhdistellään lihaskuntoliikkeitä -ja laitteita myös aerobisiin harjoitteisiin. Selkeä kunnonkohotustunti ja lihaskestävyystreeni - voit tehdä oman kuntotasosi mukaan.

  • Core - “ydin, keskus”. Syviin vatsa-ja selkälihaksiin sekä lapalihaksiin keskittyvää harjoittelua sekä välineillä että ilman. Treenataan vatsaa ja selkää, tehdään vartalonhallinta ja tasapaino-harjoitteita ja lapojen/ryhtiä tukeviä liikkeitä.

  • Fat burning - Rasvanpoltto. Tämä tunti kehittää aerobista vauhtikestävyyttä ja nostaa aerobista kuntoa! Antaa kuntoilijoille mahdollisuuden nauttia hiteistä ja ikivihreästä musiikista sekä vauhdikkaasta tunnista, jossa syketaso nousee vähitellen – samalla kun tunnin tempo lisääntyy. Tunnelma: energinen, innostava ja vaihtelevan musiikin tahdissa – ja rasva palaa! Rakennetaan perusaskeleista sarjaa eri suuntiin. Lyhyt lihaskunto-osuus.                                     

  • Hyvä Ryhti-jumppa - parantaa liikkuvuuta ja lihastasapainoa ja syvien lihasten hallintaa ja ryhtiä. Sopii kaikille tuki- ja liikuntaelinoireisille/vaivoista kärsiville. Hyvä Ryhti sopii hyvin myös yritysten työntekijöille tukemaan TYKY-toimintaa ja tavoitteita. Näin siis ennaltaehkäistään tule-vaivoja ja lievitetään jo syntynyttä oirekuvaa. Ohjaajana fysioterapeutti.

  • Hyvä Ryhti / Terhin tunnilla huolletaan kehoa kokonaisvaltaisesti. Puolet tunnista huolletaan kehoa erilaisten venytysten avulla hallitusti ja puolet foam rollerin ja hieromapallojen avulla triggerpisteitä käsitellen. Tunnilla huolletaan kehoa kokonaisvaltaisesti keskittyen liikkuvuusrajoitteita ja kiputiloja aiheuttaviin ongelmakohtiin kuten; pohkeisiin, reisiin, lantion ja selän alueeseen.  Tunti on rauhallinen hyvän olon tunti, joka parantaa ryhtiä sekä istumisesta tai treenistä kireytyneitä lihaksia.
  • Pump up! - Vartaloa tehokkaasti muokkaava lihaskuntotunti, jossa käytetään pääasiassa levytankoja, käsipainoja ja step-lautaa apuna. Käydään läpi päälihasryhmät kestävyystyyppisesti ja saadaan "pumppia" ja voimaakin lisää lihaksiin, muistuttaa k-saliharjoittelua.

  • Step - Energinen step-tunti, jolla haastat itsesi fyysisesti. Helppo ja vauhdikas askellusosuus takaa tehokkaan treenin! Tällä tunnilla kehität aerobista kestävyyttä ja samalla kiinteydyt. Step-askellus antaa haastetta alavartalon lihaksille ja tehostaa energiankulutusta. Lyhyt lihaskunto-osuus, jossa käydään läpi päälihasryhmät.                

  • Fitball - Iso jumppapallo on hyvä treeni toiminnalliseen harjoitteluun, jonka tarkoituksena on olla arkielämän, työn taiurheilulajien liikesuorituksia mallintavia. Harjoittelun tavoitteena on JOKAPÄIVÄISTEN askareiden helpottaminen (nostaminen, kantaminen) tai toisessa ääripäässä URHEILUSUORITUKSEN hiominen huippuunsa esim. golf-svingi. Liikkeet tähtäävät myös ryhdin ja asennon ylläpitoon/parantamiseen. Edut: parantunut lihaskunto ja ryhti sekä keskivartalon hallinta, kiinteytyminen ja parantunut tasapaino!            
  • RVP reisi-vatsa-pakara. Huippusuosittu jumppa!Kyseisten lihasryhmiin keskittymistä intensiivisen lihaskuntotreenin muodossa – kiinteydy ja muokkaa alaraajat ja vatsanseutu tiukaksi!   
  • DANCE MIX -tanssitunnilla kokeillaan erilaisia tyylejä; sensuellia ja naisellista lattarivivahteilla sekä menevämpiä koreografioita reggaeton, twerk ja show elementeillä . Tunti sisältää alkulämmittelyn (dynaamiset venyttelyt, lihaskunto), tekniikkaosion, koreografian ja loppuun jäähdyttelyn. Mukaan iloinen ja avoin mieli!

   Taso: Alkeis/jatko

    

  • Dance80Fit – kasari-kuntotanssi.TANSSILLINEN, UUSI TREENIPAKETTI KAIKEN KUNTOISILLE, JOTKA HALUAVAT LIIKKUA HYVÄN MUSIIKIN TAHDISSA JA 60 MIN. OTTAA HALTUUN TEHOKKAAN KESTÄVYYS-JA LIHASKUNNON - ILMAN MUTKIKKAITA KOREOGRAFIOITA - HYVÄLLÄ FIILIKSELLÄ JA HIKOILET SAMALLA KUN KUUNTELET MENEVÄÄ MUSIIKKIA! TÄMÄ ON JUURI SINULLE! TULOSSA!

  • Hiphop ja Street ovat hiphop-kulttuuriin voimakkaasti sidoksissa olevia tanssilajeja. Jokaisella opettajalla on oma tyylinsä ja oma tapansa opettaa, joten nämä kaduilla kehittyneet tekniikat muuttavat muotoaan ja kehittyvät jatkuvasti. Mukavaa, rentoa ja hikistä tanssia – tyyli on vapaa! Sarjat sopivat hyvin kaikenikäisille! TULOSSA!                                                             

  • Faskiarullaus / Venyttelytekniikka.
  • Vuoroviikoin faskia-rullaus ja venyttelytekniikka (liikkuuvuus eli keppijumppa + venyttelytekniikka).
  • Faskiarullauksessa pyritään saamaan nesteet ihon alla olevan pinnallisen ja syvän faskiakudoksen (kalvot) väliin ja näin lisäämään niiden välistä liikettä, mikä vähentää pehmytkudoskireyksiä, parantaa ryhtiä ja liikkuvuutta. Ohjaajana toimii ammattitaitoinen manuaalisen ja faskiarulla-faskiakoulutuksen saanut fysioterapeutti.
  • Venyttelytekniikassa käytetään perinteistä staattista venyttelyä, AE-venyttelyä ja stretching-menetelmää+lyhyt liikkuvuusosio.