TMI JARI KOTKANSALON HOITOPALVELUT:

  HIERONTA (klassinen, mobilisoiva), KUUMAKIVIHIERONTA,                                                                KUIVA-JA LIUKUKUPPAUS & HIERONTA

  HYDROCOLLATOR-LÄMPÖPAKKAUS HOITO - KINESIOTEIPPAUS

   

  LISÄKSI:

  FYSIOTERAPIA & FASKIAKÄSITTELY (lihaskalvohieronta),

  (myös ilman lääkärin lähetettä)

  PERSONAL TRAINING & PAINONPUDOTUSOHJELMAT & TREENIOHJELMAT

  FOOTBALANCE-pohjalliset

MYÖS LAHJAKORTTEJA HOITOIHIN SAATAVILLA!                                 


TERVEISIN JARI KOTKANSALO - p. 041-5077919

Työfysioterapeutti – Kuntohoitaja – Personal Trainer – Ryhmäliikuntaohjaaja

SOITA & VARAA AIKA! TAI S-POSTILLA: jari.kotkansalo(at)gmail.com

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto. Kiviä on käytetty mm. puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen ja hermostollisten ongelmien hoidossa. Nykyään kuumakivihierontaa käytetään rentouttamishoitona. Hoito onkin suosittua ja sopii lähes kaikille. Kuumakivihieronta on syvästi rentouttava ja erittäin miellyttävä hoitomuoto. Kivet ovat osa hoitoa ja lämmitettynä ne varaavat lämpöä ja siirtävät sen kehoon. Lämpö rentouttaa kireät lihakset, se menee myös syvemmälle - lihaksiin asti. Miellyttävän lämpöiset kivet liukuvat pehmeästi keholla, luovuttaen lempeää lämpöään koko kehoon, syvälle lihaksiin. Koko keho rentoutuu.

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto. Kiviä on käytetty mm. puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen ja hermostollisten ongelmien hoidossa. Nykyään kuumakivihierontaa käytetään rentouttamishoitona. Hoito onkin suosittua ja sopii lähes kaikille. Kuumakivihieronta on syvästi rentouttava ja erittäin miellyttävä hoitomuoto. Kivet ovat osa hoitoa ja lämmitettynä ne varaavat lämpöä ja siirtävät sen kehoon. Lämpö rentouttaa kireät lihakset, se menee myös syvemmälle - lihaksiin asti. Miellyttävän lämpöiset kivet liukuvat pehmeästi keholla, luovuttaen lempeää lämpöään koko kehoon, syvälle lihaksiin. Koko keho rentoutuu.

KUIVAKUPPAUS eli PISTEKUPPAUS & LIUKUKUPPAUS eli IMUKUPPIHIERONTA!

Miksi ja milloin kuivakupit hoitomuotona?

- säästävät terapeutin käsiä ja helppoja käyttää

- sopivat myös itsehoitoon ja paineen säätely on helppoa

- helpot puhdistaa ja edullinen hoitomuoto

- kestävät ja kevyet sekä miellyttävän tuntuista

- nopea hoito

Kupeissa pehmytkudos imeytyy kupin sisälle (alipaine) ja lämpimällä rasvatulla iholla kuppia nostetaan ja liututetaan = syntyy imukuppihierontaa. 

15 minuutin imukuppihierontaa vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa, tehokasta!   

Kuivakuppausta ja liukukuppausta käytetään esim.

- lihashuoltoon, palautumiseen (urheilijat)

- lihasjännitysten laukaisuun

- kehon nestekierron vauhdittamiseen ja turvotuksen vähentymiseksi ja siis verenkierron ja aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen

- trigger- ja kipupisteiden käsittelyyn sekä hemmotteluun ja rentoutumiseen

Kuinka usein ja hoidon kesto:

Alkuun hitaasti ja pieni paine (kupeissa), liukukuppauksessa eli imukuppihieronnassa lämmitetään aina lihas alkuun hieromalla - sively tai hankaus. Ei tehdä kylmiltään, sillä se voi tuntua ikävältä. Lämmitetään kudokset hieromalla ja vasta sitten tehdään liu’utus.

Kupin koon valinta (usein):

Pieni kuppi: käsivarret, niska, ranne, nilkka, rintalihas 

Keskikokoiset kupit: sääret, käsivarret, vatsa, selkä, hartiat 

Iso kuppi: Pakarat, polvet, olkapää, selkä, lapaluun ”kulma”   

Mihin kuppien teho perustuu? 

Kuivakuppeja painamalla ja puristamalla on mahdollista saada kupin sisään alipaine, joka mahdollistaa kupin avulla tehtävän hieronnan, eli ns. imukuppihieronnan. Painettaessa kupin päältä ja asetettaessa se iholle, vetäytyy kupin alla oleva pehmytkudos kupin sisään (alipaine ts. imu). Imukuppihieronnassa eli alipainehieronnassa valitaan kupin koko hoidettavan alueen mukaan sopivaksi. Puhutaan liu-utuksessa eli imukuppihieronnasta ja pistekuppauksesta eli kuivakuppauksesta. Kuivakuppauksessa kupit ovat paikallaan tai niitä voi vähän ”ravistella” pisteessä, imukuppihieronnassa kuppeja liutetaan lämmitetyssä lihaksessa kevyesti edestakaisin esim. pyörittäen tai ”vetäen”.   

Kupit soveltuvat ammatti-ja kotikäyttöön! Imukupit ovat oiva apu hierojille vähentämään käsien rasitusvammoja. Imukuppihieronta on erittäin tehokasta ja kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä lymfaneste- ja verenkiertoa. Imukupeilla on saatu erinomaisia tuloksia myös kosmeettisen selluliitin ja erilaisten lihasjännitysten hoidossa. 

Silikoniset kupit (minulla käytössä) - niiden kanssa voi käyttää erikois-hierontaöljyjä, ilman että kuppien käyttöikä lyhenee. Soveltuvat hyvin myös luonnonkumi-allergisille.

Klassinen- ja mobilisoiva hieronta! Kuivakuppaus & Kuumakivihieronta-hinnat ym.

HIERONTA & KUIVAKUPPAUS / IMUKUPPIHIERONTA 70€ / 60min 

3x60min -20% --> NYT TARJOUS 168€ (Normi 210€) VOIMASSA TOISTAISEKSI.

KUUMAKIVIHIERONTA 75€ / 60min

3x60min -20% --> NYT TARJOUS 168€ (Normi 210€) VOIMASSA TOISTAISEKSI. 

KLASSINEN JA MOBILISOIVA HIERONTA

Kuntohoitaja/työfysioterapeutti tarjoaa klassista ja/tai mobilisoivaa hierontaa lihashuoltona kuntoilijoille, normi liikkujille tai vain rentoushoitona sekä tietysti osana fysioterapeuttista hoitoa esim.mobilisoivana käsittelynä aineenvaihdunnan ja liikkuvuuden lisäämiseksi, pehmytkudoskireyksien lievittymiseksi ja kivun vähentymiseksi.

Lihashuoltoa tukemaan on tarjolla myös yksilöllinen lihashuolto-ohjelma sisältäen esim. stretching/venyttelytekniikat, niska-hartian ja selän ym.nivelten liikkuvuusharjoitteet ja myös yksilöllinen kuntotreeni/harjoittelu. Manuaalinen faskiakäsittely myös tarpeen mukaan sidekudoskireyksien löysäämiseen ja liikkuvuuden lisäykseen/ryhdin korjamiseen.

Hinnasto:

HIERONNAN & KUIVAKUPPAUKSEN VASTA-AIHEET!

HIERONNAN VASTA-AIHEET:

(kuivakuppauksen vasta-aiheet alempana)  

 • Kuume ei hierontaa tai flunssa - emme suosittele hierontaa.
 • Akuutti pehmytkudos vamma ja/tai tulehdus (esim. avohaavat/haavaumat, lihasrevähdys, ruhjevamma, palovamma, paleltuma, ihottuma, murtuma).

Akuutit tulehdukset (esim. limapussitulehdus=bursiitin tai luukalvon tulehdus=periostiitti, lihaksen luutumistulehdus=myositis ossificans). Limapussitulehdus ja lihaksen luutumistulehdus on paikallinen vasta-aihe. Palo- ja paleltumavammat voidaan hieroa, kun iho on parantunut.

Venähdys (voi hieroa jos ei ole turvotusta tai punoitusta. Leikkaukset, voi hieroa jos arpi on kiinni. Kysy lääkäriltä lupa). 

 • Tarttuvat ihotaudit (bakteerin, sienen tai viruksen aiheuttamat) esim. herpes, syylä, jalkasieni). Psoriasis ei tartu.
 • Aktiivinen, tulehdusvaiheessa oleva nivel- tai lihasreuma sekä kihti. Nivelreumassa, kyhmyjen kohdalta ei hierota, mutta muualta voimme hieroa jos lääkäriltä on lupa.
 • Pahanlaatuiset kasvaimet, carcinoma, pl. terminaalivaihe ja lupa lääkäriltä. Jos onnistuneesti poistettu ja lääkäriltä lupa, voidaan hieroa. Lupa oltava aina jos parantumisesta on alle viisi vuotta.
 • Selvittämätön kyhmy tai suurentuneet imurauhaset
 • Sydänvika tai sydämen toiminnalliset häiriöt esim.sydämentahdistin (hieronta ja lämpö saattavat rasittaa sydäntä). Lupa lääkäriltä, jolloin hieronta-asento huomioidaan.
 • Verenvuototauti (hemofilia). Ei hierontaan.
 • Laskimotukokset eli thrombosis, valtimokovettumatauti (ASO). Hieronta voi irrottaa verihyytymiä.
 • Iskeeminen kudos (= huonontunut verenkierto raajoissa; mm. ateroskleroosi eli verisuonten ahtaumasairaus). Lääkitys esim. Marevan (verta ohentava lääkitys).
 • Keinotekoisia verisuonia, verisuoniproteesit.
 • Epilepsia tai hallitsematon diabetes.
 • Suonikohjut (suonikohjujen kohdalta ei hierota, muualta voi hieroa jos jalka ei ole muutoin esim. turvonnut).
 • Ääreis- ja keskushermostoperäinen halvaus esim. aivohalvaus (tuntopuutokset), spastinen halvaus.
 • Aivoinfarkti, toispuoleinen halvaus. Ensimmäsen 12 kuukauden aikana ei hierota, sen jälkeen oman harkinnan mukaan ja lääkärin luvalla hieronta on mahdollista.
 • Voimakkaat migreenikohtaukset. Harkinnan varainen. Keskustele lääkärisi kanssa.
 • Korkea- tai matala verenpaine. Voidaan hieroa jos lääkitys kohdallaan ja lupa lääkäriltä. Poikkeuksellisen korkeassa tai matalassa ei hierota.
 • Tyrä, hernia. Paikallisesti ei hierota.
 • Välilevyongelmat, jos on oireita tulehduksesta, niin ei hierota. Pyydä lupa lääkäriltä.
 • Verenluovutus. Muutaman päivän varo-aika.
 • Antibioottikuuri. Varmista lääkäriltäsi, ettei hieronnalla ole vaikutusta.
 • Alkoholin- tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena oleminen tai krapula
 • Raskaus ei ole varsinaisesti este hieronnalle normaalisti sujuvan raskauden aikana. Hierontaotteissa huomioidaan raskaus välttämällä kovia taputuksia ja ravisteluja. Kerrothan aina hierojallesi ensimmäistä kertaa hierontaan tullessasi raskaudesta, jotta se osataan huomioida hoidon toteutuksessa. Raskauden loppuvaiheessa vatsan ja alaselän aluetta emme hiero. Niskahartiaseutua voimme hieroa varovasti asiakkaan maatessa kylkiasennossa. Lisäksi on lukuisia tilanteita, joissa hierontaa pitää tapauskohtaisesti aina harkita. Näitä ovat mm. neurologiset sairaudet, verenvuototauti, verisuoniproteesi.  

Hieronnan (vasta-aiheet) ovat hieronnan esteitä tai rajoittavia tekijöitä. Hieronnalla on tiettyjä vasta-aiheita, jolloin hieronnan antaminen on kiellettyä, tai vaatii tarkkaa harkintaa, koska siitä voi olla terveydellistä haittaa asiakkaalle. Yllä on listattu sairauksia ja vaivoja, jotka ovat joko ehdollisia tai ehdottomiavasta-aiheita hieronnalle.

Ehdollisissa vasta-aiheissa hieronta on kielletty kyseisen vaivan alueella esim. suonikohjut jalassa. Tällöin kyseinen jalka tai alue voidaan jättää hieromatta. Osa vasta-aiheista ovat sen sijaan ehdottomia esimerkiksi kuume. Tällöin hierontaa ei voida tehdä. Jos sinulla on jokin alla olevista, suosittelemme keskustelemaan hieronnan sopivuudesta ensin lääkärisi kanssa.

 

KUIVAKUPPAUS - KÄYTÖN ESTEET & HUOMIOITAVAT SEIKAT

 – Verenohennuslääkkeet (Disperiini , Asperiini , Marevan)

 – Syöpätaudit, – Suonikohju-alueet

 – Aktiiviset ihosairaudet, haavaisuudet, ruhjeet,

 – Tuoreet vammat, venähdykset, turvotus

 – Kuume, – Raskaus

 – Korkea verenpaine, lääkitystä vaativat sydänsairaudet

 – Pienet lapset

 – Kumiallergia, jos kumikupit käytössä

 – Ei käytetä alkoholia nauttineelle

 – Tulehdukset , tulehdussairaudet , kortisoni-lääkitys

 – Veritaudit( anemia , verenvuototauti)

 – Diabeetikot (insuliinilääkitys)

 – Luomet( liukukuppaus), – Vakavat sairaudet

 -ÄLÄ TEE kuppausta kasvojen alueelle, intiimialueille tai pinnallisten valtimoiden tai verisuonien alueille.

 – Noudata varovaisuutta fibromyalgikoille tehtävissä hoidoissa.

– Jos olet epävarma, tarkista asia AINA lääkäriltä.

 – Muista aina mainita hoidettavalle mahdollisista verenpurkaumista ja mustelmista.

 Älä myöskään tee hierontaa isojen valtimoiden alueella. Tee hierontaa sydämeen päin.

 

Jari Kotkansalo - Työkokemus: ks.linkki. http://tmijarik.simplesite.com/435574717

hieronta 30min 32€   

hieronta 45min 44€

hieronta 60min 54€

hieronta 90min 74€

HYDROCOLLATOR - LÄMPÖPAKKAUS HOITO 10€ + HIERONTAHINTA

VOIMASSA NYT - SARJAKORTTI-TARJOUS! Hinnat päivitetty 1.1.2019.

6X hierontasarja-kortin ostajalle 7.kerta veloituksetta! Huom! Hoitosarja-kortit voimassa 4kk ostopäivästä, koskee sekä fysioterapiaa että hierontaa.

Kinesioteippaus fys.ter. tai hieronnan ohessa - kinesioteippaus + hinta 6€

Myynnissä niveltukia, kinesioteippiä ja esim. selän tukivöitä, lämpö-ja kylmägeelejä ym!

TYÖKOKEMUS / JARI:  

Jari Kotkansalo - Työkokemus: ks.linkki. http://tmijarik.simplesite.com/435574717

10.11 | 18:00

Morjes Joni, jos haluat sinulle sopivan kunnon treeniohjelman (alkutilanteen kartoituksen pohjalta) ja jos tarttet tsempparia + opit treenaamaan oikein-niin suosittelen :) riippuu mitä haluat :)

Uusimmat kommentit

12.01 | 13:26

Pääseekö tästä nimenhuutoon

01.02 | 09:46

Moi Tuula, tsekkaa aerodiggarit.fi sivumme, jos näkyisi paremmin, tai soita jos kysyttävää terkuin Jari

01.02 | 09:10

Sivut eivät näy puhelimella, kuin osittain.

Jaa tämä sivu